Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Η άνοιξη ήρθε για να μείνει; Ή μήπως όχι…; (video)

Βελτιώνεται ο καιρός από σήμερα και θα παραμείνει καλός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας για αρκετές ημέρες, με εξαίρεση τα δυτικά, τα βόρεια και το Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο όπου θα έχουμε βροχές και καταιγίδες, μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας. Οι νοτιάδες, βέβαια, αν και σήμερα και αύριο δε θα ξεπερνούν τοπικά τα 6 μποφόρ στο Αιγαίο, θα ενισχυθούν εκ νέου από την Κυριακή φέρνοντας μαζί και αφρικανική σκόνη στα νότια και θα φτάνουν τοπικά και τα 7-8 μποφόρ, μέχρι και την Τρίτη που θα εξασθενήσουν και πάλι σταδιακά. Αισθητή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία από σήμερα και παρόλο που θα πέσει λίγο τη Δευτέρα, από την Τρίτη θα ανέβει ξανά, θυμίζοντάς μας πως η άνοιξη ήρθε πλέον για να μείνει, έστω κι αν κάποιες στιγμές ο καιρός συνεχίζει να κάνει τα τερτίπια του…

ΣΗΜΕΡΑ
Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές το μεσημέρι στα ηπειρωτικά και μπόρες στα βορειοδυτικά ορεινά, τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά, νοτιοδυτικοί άνεμοι 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ και αισθητή άνοδος της θερμοκρασίας, έως και 20-21 βαθμούς στα κεντρικά και νότια.

ΑΤΤΙΚΗ
Αρκετή ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές από το απόγευμα, νοτιοδυτικοί άνεμοι 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Επίσης λιακάδα με λίγες συννεφιές από το μεσημέρι, ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες νότιοι άνεμοι έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 19 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Στα δυτικά, τα βόρεια και το Α. Αιγαίο σταδιακή συννεφιά και τοπικές βροχές και από το απόγευμα σε Ήπειρο, Μακεδονία και Θράκη σποραδικές καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα καλός καιρός με λίγες μόνο συννεφιές από το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα δυτικά. Νοτιοδυτικοί άνεμοι 3-5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6-7 μποφόρ και θερμοκρασία στα ίδια επίπεδα.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Βροχές και καταιγίδες στα βόρεια, αλλά και στα δυτικά και το ΒΑ. Αιγαίο τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα, λίγο αυξημένη συννεφιά κατά διαστήματα. Ενίσχυση των νοτιάδων έως 6-8 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο με αφρικανική σκόνη στα νότια και άνοδος θερμοκρασίας.

Παναγιώτα (Πάττυ) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc Φυσικός
Μ.Sc Μετεωρολόγος, ΕΚΠΑ
M.Sc Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Κρίσεων & Καταστροφών (Ακραία Φαινόμενα), ΕΚΠΑ
Μ.Α Δημοσιογράφος, ΕΚΠΑ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος