Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Φεύγει ο καύσωνας, έρχονται οι βροχές (video)

Υποχωρεί σταδιακά το κύμα καύσωνα που μας απασχόλησε τις τελευταίες 12 ημέρες, με τη θερμοκρασία να πέφτει σήμερα λίγο στα δυτικά και βόρεια και να μην ξεπερνά τους 34-36 και τοπικά τους 37 βαθμούς, ενώ στα ανατολικά, τα νότια και τα νησιά μας θα διατηρηθεί ακόμα σε αρκετά υψηλά επίπεδα, έως 38-40 και 35-37 βαθμούς τοπικά, αντίστοιχα.

Από αύριο όμως, περιμένουμε περαιτέρω πτώση σε όλη τη χώρα, με τη θερμοκρασία να φτάνει μόνο κατά τόπους στα ανατολικά και νότια τους 34-36 βαθμούς, ενώ υποχωρεί και η αφρικανική σκόνη, επιστρέφει όμως η αστάθεια με τις μεσημεριανές – απογευματινές μπόρες και καταιγίδες, αύριο στα ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και το Β. Αιγαίο και την Κυριακή στα ΒΑ ορεινά.

Οι άνεμοι, από δυτικές και βόρειες διευθύνσεις ενισχύονται από σήμερα στα 5-6 μποφόρ στα κεντρικά και στα νότια τοπικά έως 7 και θα αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς

Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει επίσης με άστατο καιρό και βροχές στα βόρεια της χώρας, ενώ άνεμοι και θερμοκρασία δε θα αλλάξουν σημαντικά.

ΣΗΜΕΡΑ
Καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με εξαίρεση την Κ.-Α. Μακεδονία και τη Θράκη όπου θα είναι άστατος, με μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι ΒΔ άνεμοι θα ενισχυθούν στα 4-6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ και θα πέσει λίγο η θερμοκρασία στα δυτικά και τα βόρεια έως 35-37 βαθμούς, στα ανατολικά και νότια όμως θα φτάσει κατά τόπους τους 38-40 και στα νησιά τους 36-37.

ΑΤΤΙΚΗ
Καλός καιρός, βορειοδυτικοί άνεμοι 4-6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ και θερμοκρασία έως 38, τοπικά και 39 βαθμούς και στα παραθαλάσσια 2-3 χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αρκετή ηλιοφάνεια, αλλά και λίγες συννεφιές το μεσημέρι α- απόγευμα, οπότε και στα γύρω ορεινά θα εκδηλωθούν μπόρες. Βορειοδυτικοί άνεμοι 4-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 35 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Σε Α. Μακεδονία, Θράκη, Β. Αιγαίο, Σποράδες, Εύβοια και Α. Στερεά θα έχουμε αυξημένες συννεφιές με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες στις Σποράδες και τη Χαλκιδική το πρωί και το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά. Καλός θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα. Οι βοριάδες θα φτάνουν στα πελάγη τοπικά τα 6 μποφόρ και θα πέσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, φτάνοντας στις περισσότερες περιοχές τους 30-33 και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τους 34-36 βαθμούς.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος της ΕΡΤ
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Καταστροφών & Κρίσεων
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος