Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Εξασθενούν οι βοριάδες, εντείνονται οι βροχές – Κίνδυνος για πλημμύρες (video)

Σταδιακή εξασθένηση έχουν ήδη παρουσιάσει από το βράδυ οι θυελλώδεις βοριάδες που σήμερα δε θα ξεπεράσουν τα 3-5 μποφόρ στο Ιόνιο και τα 6-7 τοπικά στο Αιγαίο, με εξαίρεση το Β. Αιγαίο όπου θα φτάνουν μέχρι το μεσημέρι τοπικά και τα 8 μποφόρ, ενώ περαιτέρω μικρή εξασθένηση θα έχουμε από αύριο μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, που μόνο στο Ανατολικό και Ν. Αιγαίο θα φτάνουν τα 7 τοπικά.

Και οι βροχές θα αρχίσουν από το μεσημέρι της Παρασκευής να εξασθενούν, με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει και τον καιρό να βελτιώνεται αρκετά και το Σαββατοκύριακο, σήμερα και ειδικά αύριο όμως θα επιμείνουν ακόμα, με τα φαινόμενα μάλιστα να είναι έντονα κατά τόπους σε Εύβοια, Κεντροανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από απόψε το βράδυ μέχρι αύριο το απόγευμα και συγκεκριμένα στην Εύβοια μέχρι και το ξημέρωμα της Παρασκευής, αυξάνοντας σημαντικά τον κίνδυνο για πλημμύρες στις πυρόπληκτες περιοχές…

ΣΗΜΕΡΑ
Παροδικά αυξημένες συννεφιές σε όλη τη χώρα, με τοπικές βροχές σε Κ. Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, Εύβοια, Κ/Α. Στερεά, Πελοπόννησο και Κρήτη, ενώ από το μεσημέρι ενδεχομένως να σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές στο Ιόνιο και το Α. Αιγαίο. Οι βοριάδες σε εξασθένηση δε θα ξεπερνούν στο Ιόνιο στα 3-5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6-7, τοπικά στο Β. Αιγαίο τοπικά και 8 μποφόρ τώρα το πρωί. Η θερμοκρασία δεν αλλάζει σημαντικά και θα φτάσει τους 25-27 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές και τους 27-29 στα δυτικά και τα Δωδεκάνησα.

ΑΤΤΙΚΗ
Συννεφιές με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά, βοριάδες έως 7 μποφόρ στα ανατολικά με σταδιακή εξασθένηση και θερμοκρασία έως 26 βαθμούς και στα ανατολικά και βόρεια 2-3 χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συννεφιές με τοπικές βροχές, ιδιαίτερα από το μεσημέρι οπότε και είναι πιθανό να εκδηλωθεί και καταιγίδα, με εξασθένηση όμως μέχρι το βράδυ. Ανατολικοί και βόρειοι άνεμοι 3-5 και θερμοκρασία έως 25 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Αυξημένες συννεφιές σε όλη τη χώρα και περισσότερες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες, κατά τόπους στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα, ενώ τα φαινόμενα αναμένονται τοπικά έντονα σε Κ/Α. Στερεά και Πελοπόννησο μέχρι το απόγευμα και στην Εύβοια μέχρι το ξημέρωμα της Παρασκευής, με κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα. Εξασθενημένοι βοριάδες 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο και στο Αιγαίο τοπικά έως 6-7 και θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος