Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Επιμένει και σήμερα ο καύσωνας – Πώς θα κινηθούν οι άνεμοι στα πύρινα μέτωπα (video)

Ενίσχυση των ανέμων προβλέπεται από τις προμεσημβρινές ώρες στα 5-6 μποφορ τοπικά στα κεντρικά – νότια, το οποίο μαζί με τις θερμοκρασίες που και σήμερα θα παραμείνουν πολύ υψηλές, δυστυχώς θα δυσχεραίνει σ’ ένα βαθμό το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων στις περιοχές όπου εξακολουθούν να μαίνονται τα μέτωπα.

Σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στα βόρεια έρχονται να σώσουν λίγο την κατάσταση αύριο, ενώ το Σαββατοκύριακο ο καιρός φτιάχνει ξανά, πέφτει όμως ευτυχώς κι άλλο η θερμοκρασία που δε θα ξεπερνά γενικά τους 36-37, πολύ τοπικά τους 38 βαθμούς.

Θα εξακολουθήσει όμως να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για πρόκληση ή εξάπλωση πυρκαγιών, καθώς αφενός μετά τον παρατεταμένο και πολύ ισχυρό καύσωνα το έδαφος και η ατμόσφαιρα είναι πολύ θερμά και ξηρά, αφετέρου οι ενισχυμένοι βοριάδες στα 4-6 και στα νοτιοανατολικά αύριο και την Κυριακή στα 7 μποφόρ θα επιδεινώνουν την κατάσταση, ενώ από Δευτέρα περιμένουμε πάλι άνοδο της θερμοκρασίας, που ευτυχώς όμως θα είναι πρόσκαιρη και πολύ σύντομα θα επιστρέψουμε ξανά σε κανονικά για την εποχή επίπεδα.

ΣΗΜΕΡΑ

Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές στα κεντρικά και βόρεια και πιθανές μπόρες στα εκεί ορεινά τις θερμές ώρες, βοριάδες 3-5 μποφόρ και στα κεντρικά και νότια τοπικά 6 μποφόρ, ενώ οι θερμοκρασίες θα φτάσουν στα βόρεια και στα νησιά όπου θα φτάσουν τους 39-41 βαθμούς και στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και συγκεκριμένα σε περιοχές της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου, θα φτάσουν και πάλι κατά τόπους τους 43-45 βαθμούς. Επιπλέον, οι θερμοκρασίες κατά τις νυχτερινές ώρες στις περισσότερες περιοχές δε θα πέσουν κάτω από τους 27 βαθμούς, παρατείνοντας έτσι το αίσθημα δυσφορίας.

ΑΤΤΙΚΗ
Ηλιοφάνεια, βοριάδες 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 43 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλιοφάνεια με λίγη συννεφιά από το απόγευμα, άνεμοι από διάφορες διευθύνσεις 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 40 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Καλός καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας και μόνο στα βόρεια συννεφιά με βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Βοριάδες 4-6 και στο ΝΑ. Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ιδιαίτερα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και γενικά δε θα ξεπεράσει τους 40-41 βαθμούς τοπικά.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος