Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Επιδείνωση του καιρού με έντονες βροχές, καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους και πτώση θερμοκρασίας (video)

Μπορεί και σήμερα να κυριαρχήσει η ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα, με θερμοκρασίες έως 29 βαθμούς, από αύριο το μεσημέρι όμως περιμένουμε ξανά αλλαγή του καιρού στο Ιόνιο και τα δυτικά, με τοπικές βροχές και καταιγίδες, που την Πέμπτη θα επηρεάσουν και τα κεντρικά και βόρεια, ενώ την Παρασκευή θα επεκταθούν και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, την Εύβοια, τις Σποράδες και την Κρήτη.

Τα περισσότερα κι εντονότερα φαινόμενα αναμένονται τη νύχτα της Τετάρτης στο Βόρειο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά, την Πέμπτη στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα δυτικά και την Παρασκευή και στα βόρεια. Η θερμοκρασία αύριο θα πέσει μόνο στα βορειοδυτικά, ενώ Πέμπτη και Παρασκευή θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα.

Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παραμείνουν ενισχυμένοι στα 6-7 μποφόρ μέχρι και το τέλος της εβδομάδας, ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα γυρίσουν από αύριο σε νοτιοανατολικούς και την Πέμπτη θα φτάνουν τοπικά και τα 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από την Παρασκευή.

ΣΗΜΕΡΑ
Καλοκαιρία σε όλη τη χώρα, μεταβλητοί άνεμοι έως 3-4 μποφόρ στο Ιόνιο και βοριάδες έως 7 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο και θερμοκρασίες έως 24 βαθμούς στα βόρεια, έως 26-28 στα υπόλοιπα και στα δυτικά τοπικά έως 29 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Λιακάδα, βοριάδες 4-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ και θερμοκρασία έως 25 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλιοφάνεια, νοτιοανατολικοί άνεμοι 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 23 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Σταδιακή συννεφιά και τοπικές βροχές στα δυτικά από το μεσημέρι – απόγευμα, που στο Β. Ιόνιο και τα βορειοδυτικά τη νύχτα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα παραμείνει ακόμα καλός, με λίγες συννεφιές. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα συνεχίσουν στα 6-7 μποφόρ τοπικά, ενώ στο Ιόνιο θα γυρίσουν σε νοτιοανατολικούς και θα ενισχυθούν στα 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα ανατολικά και βόρεια, θα φτάσει όμως στα υπόλοιπα κατά τόπους και τους 28 βαθμούς.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος