Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου – Επιδείνωση με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από αύριο και βελτίωση από την Κυριακή

Επιδείνωση με αρκετές βροχές – καταιγίδες, δυνατούς βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας από αύριο. Βελτίωση από την Κυριακή

ΣΗΜΕΡΑ
Γενικά αίθριος καιρός. Πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με τοπικούς όμβρους καΙ πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα υπόλοιπα ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 και τοπικά στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια. Θα φτάσει στα βόρεια τους 33 με 35 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 36 με 37 και στα νησιά τους 30 με 32 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Ήλιος με λίγες τοπικές συννεφιές, βοριάδες 3-5 και από το απόγευμα μεταβλητοί έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 35 βαθμούς και στα ανατολικά 2-3 χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ήλιος με λίγες συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα, βοριάδες 3-4 μποφόρ και θερμοκρασία έως 34 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ
Μεταβολή του καιρού με βροχές και καταιγίδες στο Ιόνιο, τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα, την Εύβοια και τις Σποράδες, με τοπικά έντονα φαινόμενα στην Ήπειρο, τη Δ/Κ. Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Σταδιακά βοριάδες έως 6-7 μποφόρ τοπικά στο Ιόνιο και έως 6 στο ΝΑ. Αιγαίο και μικρή πτώση της θερμοκρασίας, έως 34 βαθμούς κατά τόπους στα ηπειρωτικά και έως 31-33 στα νησιά

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΚΑΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Το Σάββατο θα συνεχιστεί η κακοκαιρία, με βροχές και καταιγίδες πάλι στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και σταδιακά στο Βόρειο και Α. Αιγαίο, με τοπικά έντονα φαινόμενα στα ηπειρωτικά μέχρι αργά το απόγευμα, ενώ την Κυριακή θα έχουμε αισθητή βελτίωση, μόνο λίγα φαινόμενα στα ανατολικά και το μεσημέρι – απόγευμα λίγες μπόρες στα ορεινά. Οι βοριάδες και τις δυο ημέρες θα πνέουν αρκετά ενισχυμένοι έως 6 στο Αιγαίο και έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο, ενώ η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά και δε θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς το Σάββατο και τους 32 την Κυριακή.

Καλός θα είναι και πάλι ο καιρός από τη Δευτέρα, με αρκετό ήλιο και λίγες μεσημεριανές τοπικές μπόρες ή και καταιγίδες στα ορεινά, θα πέσουν λίγο οι βοριάδες, ενώ η θερμοκρασία θα αρχίσει σταδιακά να ανεβαίνει, κυρίως προς το τέλος της νέας εβδομάδας.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου
Μετεωρολόγος ΕΡΤ
B.Sc. Φυσικός
M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος
M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών
M.A. Δημοσιογράφος
Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος