Ο καιρός με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου: Ανάσα δροσιάς με κίνδυνο πυρκαγιάς απ’ το ισχυρό μελτέμι (video)

Η αστάθεια με τις μεσημεριανές μπόρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά και οι κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες που δε θα ξεπεράσουν τους 33-36 στα ηπειρωτικά και στα νησιά τους 30-32 βαθμούς, αλλά και το ισχυρό μελτέμι από την Πέμπτη που θα φτάνει στο Αιγαίο και τα στα 7-8 μποφόρ θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της εβδομάδας σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Πάττυ Σπηλιωτοπούλου.

Προσοχή θέλει κυρίως για την αποφυγή πυρκαγιών, λόγω των ενισχυμένων βοριάδων τις επόμενες ημέρες.

ΣΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ

Άστατος καιρός, με συννεφιές και τοπικές βροχές κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές-απογευματινές ώρες που στα βόρεια θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες, με έμφαση στην Κ. Μακεδονία. Οι βοριάδες στο Ιόνιο και νοτιάδες στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 3-5 και τοπικά τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 33-36 βαθμούς κατά τόπους στα ανατολικά και τους 30-32 στα νησιά.

ΑΤΤΙΚΗ

Λίγες συννεφιές το μεσημέρι – απόγευμα με πιθανότητα για σύντομες τοπικές μπόρες κυρίως στα βόρεια, οι νοτιάδες από το μεσημέρι θα φτάνουν στα ανατολικά τα 5 μποφόρ και η θερμοκρασία τους 34 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Συννεφιές με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως τις θερμές ώρες με βελτίωση από αργά το απόγευμα, μεταβλητοί και από το βράδυ βόρειοι άνεμοι 3-5 μποφόρ και θερμοκρασία έως 32 βαθμούς.

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ

Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές στα ηπειρωτικά τις μεσημεριανές – απογευματινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν λίγες πρόσκαιρες μπόρες. Οι βοριάδες θα φτάνουν στα πελάγη τοπικά τα 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος