Ο καιρός με την Π. Σπηλιωτοπούλου: Ήλιος, αλλά και μεσημεριανή αστάθεια με μπόρες και καταιγίδες (video)

Άστατος θα είναι ο καιρός το Σαββατοκύριακο, αφού θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο στις περισσότερες περιοχές, αλλά τις μεσημεριανές κι απογευματινές ώρες θα συννεφιάζει στα ηπειρωτικά και την Κρήτη και θα εκδηλώνονται μπόρες και καταιγίδες στα ορεινά. Οι άνεμοι, δυτικοί, θα πνέουν ασθενείς και μόνο τοπικά στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 5 και πρόσκαιρα τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία, σε μικρή άνοδο, θα φτάσει και τους 28-30 βαθμούς.

Τη Δευτέρα και την Τρίτη θα περιοριστεί λίγο η αστάθεια, χωρίς όμως να λείψουν πάλι οι απογευματινές μπόρες κατά τόπους στα ηπειρωτικά ή οι καταιγίδες στα ορεινά, οι άνεμοι δε θα αλλάξουν σημαντικά, ενώ θα ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία, φτάνοντας και τους 32 βαθμούς τοπικά.

Από το μεσημέρι της Τετάρτης όμως και κυρίως την Πέμπτη χαλάει σημαντικά ο καιρός, με βροχές και καταιγίδες, θυελλώδεις βοριάδες έως 8 μποφόρ και πτώση της θερμοκρασίας…

ΣΑΒΒΑΤΟ (Επόμενες ώρες)
Ηλιοφάνεια με συννεφιές, πυκνότερες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά και την Κρήτη, όπου θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές και στα ορεινά καταιγίδες, πιθανώς τοπικά ισχυρές, με βελτίωση από το βράδυ. Δυτικοί άνεμοι 3-4 και στο Ν. Αιγαίο τοπικά έως 5 μποφόρ και θερμοκρασίες έως 27-29 βαθμούς στα ηπειρωτικά και στα νησιά μας έως 24-26.

ΚΥΡΙΑΚΗ
Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές, κατά τόπους αυξημένες στα βόρεια και το μεσημέρι – απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, όπου θα σημειωθούν τοπικές μπόρες και στα ορεινά καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3-4 και στο Αιγαίο τοπικά έως 5-6 μποφόρ και η θερμοκρασία δε θα αλλάξει σημαντικά, φτάνοντας και πάλι τους 27-30 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ
Ήλιος με λίγες τοπικές συννεφιές, κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα δυτικά και βόρεια, με μικρή πιθανότητα για τοπικές σύντομες μπόρες. Μεταβλητοί άνεμοι έως 4 μποφόρ και θερμοκρασία από 14 έως 29 βαθμούς.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ηλιοφάνεια με λίγες συννεφιές κυρίως στα γύρω ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, με πιθανές βροχές μικρής διάρκειας. Μεταβλητοί άνεμοι 2-4 μποφόρ και θερμοκρασία από 15 έως 30 βαθμούς.

Πάττυ (Παναγιώτα) Δ. Σπηλιωτοπούλου

B.Sc. Φυσικός

M.Sc. Μετεωρολόγος – Περιβαλλοντολόγος

M.Sc. Ειδικός στις Στρατηγικές Διαχείρισης Κρίσεων & Καταστροφών

M.A. Δημοσιογράφος 

Εθνικό & Καποδιστριακό Παν/μιο Αθηνών 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος