Ο καιρός με την Νικολέτα Ζιακοπούλου: Τοπικά μπουρίνια και ζέστη την Πέμπτη (video)

Array

Οι καταιγίδες έρχονται στο προσκήνιο για μία μόνο ημέρα στη δυτική, την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Τα φαινόμενα δεν αποκλείεται να είναι πρόσκαιρα ισχυρά και να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις.

Παράλληλα, η θερμοκρασία διατηρείται αρκετά ανεβασμένη, κρατώντας πολύ υψηλό τον κίνδυνο πυρκαγιάς, καθώς επιμένουν και οι ενισχυμένοι βοριάδες.

Την Πέμπτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα με αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα ιδιαίτερα σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία και στα ορεινά Στερεάς και Πελοποννήσου.

Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, σε Κυκλάδες, βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπερνά τους 32.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι σταδιακά βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.

Την Παρασκευή οι απογευματινές καταιγίδες θα περιοριστούν κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ, θα ρίξουν λίγο τη θερμοκρασία στην ανατολική και τη νότια χώρα.

Μετεωρολόγος: Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος