Ο καιρός με την Νικολέτα Ζιακοπούλου: Σταδιακή επιστροφή του χειμώνα

Ο καιρός θα αρχίσει να συμβαδίζει σιγά σιγά με την εποχή σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Μπαίνουμε λοιπόν σε μια μακρά περίοδο με βροχές, χιόνια στα ορεινά και πτώση της θερμοκρασίας.

Την Παρασκευή θα έχουμε αρκετή συννεφιά με βροχές στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό, το βόρειο Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, βαθμιαία τοπικά και στην υπόλοιπη χώρα. Δεν  θα λείψουν και οι καταιγίδες κυρίως στα δυτικά αλλά και τα χιόνια στα βόρεια ορεινά.  Οι άνεμοι νότιοι έως 6 μποφόρ και στα βόρεια βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα  φτάσει στα βόρεια  τους 14 βαθμούς, 16 με 17 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανές βροχές κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 16 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά με παροδικές βροχές μες την ημέρα. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς.

Το Σάββατο βροχές και καταιγιδες θα έχουμε κατά διαστήματά σχεδόν σε όλη τη χώρα με τα πιο ισχυρά φαινόμενα κυρίως στη δυτική Ελλάδα, μες το Αιγαίο και την Κρήτη. Οι άνεμοι πάντως δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα πέσει λίγο με τα χιόνια βέβαια στις ορεινές περιοχές.

Νικολέτα Ζιακοπούλου Φυσικός Μετεωρολόγος (MSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος