Ο καιρός με την Νικολέτα Ζιακοπούλου: Σκόνη και πολλές βροχές από την Κυριακή των Βαΐων (video)

Η σκόνη επανέρχεται δυναμικά στη χώρα το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Παράλληλα, από την Κυριακή των Βαΐων έως και την Μ. Τρίτη οι βροχές θα είναι πολλές, ενώ η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας θα φέρει και χιόνια κυρίως σε ορεινές περιοχές. Γενικά βελτιωμένες θα είναι οι καιρικές συνθήκες στις περισσότερες περιοχές την Μ. Τετάρτη και την Μ. Πέμπτη.

Το Σάββατο περιμένουμε αραιές νεφώσεις στη χώρα παροδικά πιο πυκνές, με λίγες πρόσκαιρες βροχές κυρίως σε Πελοπόννησο, τοπικά στη Στερεά Ελλάδα και το νότιο Αιγαίο .

Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις μόνο στα νότια πελάγη θα φτάνουν τα 5 με 6 μποφόρ, θα φέρουν αρκετή σκόνη στη ατμόσφαιρα, πιο αυξημένη στη νότια χώρα.
η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 22-24 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 23 βαθμούς.
στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι ασθενής. Η θερμοκρασία από 8 έως 21 βαθμούς.

Την Κυριακή ο καιρός αλλάζει με βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, τοπικές καταιγίδες πιθανώς ισχυρές, αλλά και χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βορείας Ελλάδας, πιθανώς και στα ημιορεινά της δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι στα νότια, νοτιοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ τοπικά, θα διατηρήσουν αυξημένη τη σκόνη στην ατμόσφαιρα, στην υπόλοιπη χώρα όμως θα επικρατήσει ισχυρός βοριάς που θα ρίξει αισθητά τη θερμοκρασία.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος