Ο καιρός με την Νικολέτα Ζιακοπούλου: Σε άνοδο η θερμοκρασία την Πέμπτη – Δριμύ ψύχος το Σαββατοκύριακο (video)

Καιρική ανάσα παίρνουμε αύριο με άνοδο της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Ωστόσο από την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα και το Σαββατοκύριακο σε όλη τη χώρα έρχεται πολυήμερο δριμύ ψύχος.

Tην Πέμπτη λίγες βροχές περιμένουμε στη νότια Πελοπόννησο, τοπικά στο Αιγαίο και σταδιακά στη βορειοδυτική Ελλάδα με χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί έως 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 11 βαθμούς, έως 14 με 15 στην υπόλοιπη χώρα με παγετό όμως τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 2 έως 10 βαθμούς.

Την Παρασκευή η χώρα θα μοιραστεί καιρικά στα δύο. Έτσι στη βόρεια Ελλάδα θα μπει βοριάς, θα ρίξει τη θερμοκρασία, φέρνοντας χιόνια και σε ημιορεινές περιοχές , προς το βράδυ και στα βόρεια πεδινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε τοπικές βροχές, καταιγίδες στο Αιγαίο, τα χιόνια όμως θα περιορίζονται προς το παρόν στα ορεινά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος