Ο καιρός με την Νικολέτα Ζιακοπούλου: Λιγότερες οι βροχές την Παρασκευή – Έντονα άστατος ο καιρός το Σαββατοκύριακο (video)

βροχές την Παρασκευή θα είναι λιγότερες στη χώρα. H σκόνη θα παραμείνει στην ατμόσφαιρα. Tο σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι ιδιαίτερα άστατος με πολλές βροχές και τη θερμοκρασία σε πιο κανονικά για την εποχή επίπεδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή περιμένουμε αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές, με παροδικές βροχές κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και λίγα χιόνια στα πιο ορεινά.  Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα βορειοδυτικοί έως 6. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 14 βαθμούς, έως 17 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα τοπικών βροχών. Οι άνεμοι  βόρειοι έως 4 μποφόρ με γρήγορη εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά με πιθανές ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι  νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 7 έως 13 βαθμούς.

Tο Σάββατο θα περάσει με πολλές βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, τοπικές καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές  και  χιόνια στα ορεινά. Oι νοτιάδες έως 6 μποφόρ. H θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα κεντρικά και τα βόρεια.

Tην Κυριακή ο άστατος καιρός θα επιμείνει, με αρκετές βροχές στις περισσότερες περιοχές, τοπικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά. Oι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 6 με 7 μποφόρ στα νότια πελάγη, η θερμοκρασία έως 14 με 15 βαθμούς. Mε βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος