Ο καιρός με την Νικολέτα Ζιακοπούλου: Καταιγίδες στα ορεινά – Έρχονται 35άρια από την Κυριακή

Επιμένουν οι μπόρες στα ορεινά, ανεβαίνει αισθητά η θερμοκρασία από το Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Το κύμα ζέστης θα φέρει πλήρως καλοκαιρινές θερμοκρασίες, με κορύφωση τη νέα εβδομάδα, οπότε και αναμένονται πολλά 35άρια στη χώρα.

Σε τοπικό επίπεδο, σε ευάλωτες στη ζέστη περιοχές, δεν αποκλείονται ακόμα και 37 με 38 βαθμοί.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές και καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της Κρήτης.

Οι άνεμοι νότιοι εως 5 μποφόρ στα νότια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 27 με 29 βαθμούς. Στην Αττική είναι πιθανές κάποιες μπόρες το μεσημέρι κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι νότιοι εως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 εως 28 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 15 εως 27 βαθμούς.

Την Παρασκευή περιμένουμε λίγες βροχές στα βόρεια ορεινά με ήλιο στα υπόλοιπα. Οι νοτιάδες εως 5 μποφόρ, η θερμοκρασία εως 30 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος