Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ζέστη, βοριάδες και την Πέμπτη καταιγίδες

Ζέστη χωρίς ακρότητες, ενισχυμένοι βοριάδες, αλλά και τοπικές καταιγίδες θα πρωταγωνιστήσουν καιρικά τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Τετάρτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα με τοπικές μπόρες από το μεσημέρι κυρίως στα ορεινά της Μακεδονίας. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 36 με 38 βαθμούς, μόνο σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπερνά τους 32.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 25 έως 38 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανές μπόρες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε αρκετές καταιγίδες, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα, ιδιαίτερα σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θεσσαλία, πιθανώς και στα ορεινά Στερεάς και Πελοποννήσου. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα παραμείνουν αρκετά ενισχυμένοι. Η θερμοκρασία έως 36 με 38 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος