Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ζέστη έως την Κυριακή, σε πτώση η θερμοκρασία την Δευτέρα (video)

Έχει ξεκινήσει για τη χώρα μας μια περίοδος αισθητής ζέστης, εξασθενημένων γενικά ανέμων και περιορισμένων βροχών έως και την Κυριακή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. H νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με έντονο φρεσκάρισμα του βοριά και πτώση της θερμοκρασίας σε πιο κανονικά επίπεδα. Πάντως οι βροχές που θα σημειωθούν δεν θα είναι πολλές, ούτε ικανές για προβλήματα. Υπάρχουν παράλληλα ενδείξεις ότι η ζέστη θα ξαναδώσει δυναμικά το παρών στη χώρα μας την ερχομένη Πέμπτη.

Το Σάββατο στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια πελάγη 5 με 6 μποφορ, θα φέρουν τοπικά λίγη σκόνη στην ατμόσφαιρα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 32 με 34 βαθμούς, σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο τους 35 με 36,  πιθανώς πολύ τοπικά και τους 37.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 4 μποφορ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμούς.

Την Κυριακή λίγες τοπικές μπόρες θα σημειωθούν στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη, στη υπόλοιπη χώρα θα απολαύσουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 5 με 6 μποφορ στα δυτικά και τα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βόρεια, στην υπόλοιπη χώρα όμως θα παραμείνει αρκετά ανεβασμένη έως και 34 με 36 βαθμούς τοπικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος