Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Υψηλές θερμοκρασίες και ισχυρά μελτέμια αυξάνουν τον κίνδυνο πυρκαγιάς (video)

Δείξτε προσοχή, ο ζεστός καιρός το Σαββατοκύριακο θα συνδυαστεί με  ισχυρούς βοριάδες, γεγονός το οποίο θα κρατήσει υψηλό τον κίνδυνο πυρκαγιάς κυρίως στην ανατολική και τη νότια χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Η απογευματινή αστάθεια θα περιοριστεί σημαντικά την Κυριακή.

Το Σάββατο περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα με τοπικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Οι άνεμοι βοριάδες έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, έως 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 38  βαθμούς, έως 34 με 36 στην υπόλοιπη χώρα, μόνο σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη δεν θα ξεπερνά τους 30.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 25 έως 36 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια, με τοπικές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς.

Την Κυριακή οι απογευματινές βροχές στα βορειοδυτικά ορεινά θα είναι πολύ λίγες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι βοριάδες στο Αιγαίο θα πνέουν πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στις περισσότερες περιοχές.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος