Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έως το Σάββατο (video)

Οι βροχές περιορίζονται και χαρακτηριστικό των ημέρων είναι αναμφισβήτητα οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Έως το Σάββατο αναμένουμε κορύφωση της ζέστης στην ανατολική και τη νότια χώρα με οροφή τους 34 με 35 βαθμούς τοπικά. Πιο ταιριαστές με την εποχή θερμοκρασίες θα φέρουν οι βοριάδες από την Κυριακή και μετρά, με περισσότερη ψύχρα κυρίως από τα μέσα της νέας εβδομάδας.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο, πρόσκαιρα στα βόρεια και την δυτική Κρήτη περιμένουμε παροδικές βροχές και λίγες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά τους 24 με 26 βαθμούς, έως 28 με 30 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοι-νοτιοδυτικοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς.

Την Παρασκευή σύντομες βροχές θα σημειωθούν κυρίως σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο. Στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Οι νοτιάδες δεν θα ξεπερνούν τα 4 με 5 μποφόρ. η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά και τους 30 με 32 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος