Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έως το Σάββατο

Από την Πέμπτη ξεκινά μια περίοδος υψηλών θερμοκρασιών η οποία θα διαρκέσει έως το Σάββατο σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Θα είναι σίγουρα εντυπωσιακή για την εποχή, όχι βεβαία πρωτοφανής. Αιτία για όλα αυτά είναι ο παρατεταμένος νοτιάς. Τη νέα εβδομάδα όμως που οδηγεί στα Χριστούγεννα η επάνοδος των βοριάδων θα δώσει πιο χειμωνιάτικο χρώμα.

Δείτε περισσότερα στο ertflix.gr | Ακούστε περισσότερα στο ertecho.gr

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε αραιές νεφώσεις τοπικά πιο πυκνές με παροδικές βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 17 με 18 βαθμούς, έως 20 με 22 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι νότιοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 20 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 17 βαθμούς.

Την Παρασκευή περιμένουμε και πάλι αραιές νεφώσεις στη χώρα, ίσως με ελάχιστες ασθενείς βροχές στο ανατολικό αιγαίο. Οι άνεμοι νότιοι έως 6 μποφόρ, θα ανεβάσουν  τη θερμοκρασία τοπικά στους 22 με 24 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος