Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Υποχωρεί η κακοκαιρία

Τα πολύ δύσκολα φαίνεται ότι πέρασαν, σε μια κακοκαιρία που άφησε σχεδόν 150 τόνους νερού ανά στρέμμα στην Πιέρια και έφερε ριπές ανέμου ακόμη και 8 μποφόρ μέσα στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Τις αμέσως επόμενες ώρες λίγη προσοχή ακόμη χρειάζεται κυρίως στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο, στην υπόλοιπη χώρα τα περισσότερα φαινόμενα έχουν εκτονωθεί, σύμφωνα με την μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή στο βόρειο και το ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε λίγες πρόσκαιρες βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Οι άνεμοι στο Ιόνιο ασθενείς, βόρειοι στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 14 με 15 βαθμούς, έως 16 με 18 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  10 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι  βόρειοι έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.

Το Σάββατο περιμένουμε αρκετή συννεφιά με λίγες βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και από το απόγευμα στο Ιόνιο. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ήπια στις περισσότερες περιοχές.

Την Κυριακή θα συνεχιστεί ο συννεφιασμένος καιρός με τοπικές βροχές κυρίως σε βόρειο Ιόνιο, ήπειρο και δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν στο ιόνιο στα 7 μποφόρ, η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βορειοδυτικά. Χωρίς καιρικά προβλήματα θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος