Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Τοπικές βροχές και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες έως την Παρασκευή

Επανέρχονται στο προσκήνιο κάποιες τοπικές βροχές. Έως την Παρασκευή δεν μας ανησυχούν ιδιαίτερα. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα γενικευτούν, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Παράλληλα, ο συνεχής νοτιάς θα κρατήσει τη θερμοκρασία ανεβασμένη, θα ξεπεράσουμε τοπικά και τους 20 βαθμούς.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη περιμένουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχές και παροδικές καταιγίδες κυρίως στη δυτική Ελλάδα, την Θράκη και το ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα βόρεια τους 15 βαθμούς, έως 17 με 19 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες παροδικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  12 έως 18 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 9 έως 15 βαθμούς.

Την Παρασκευή οι βροχές στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο θα εξασθενήσουν, με τοπικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα. Οι νοτιάδες θα ενισχυθούν και στο Ιόνιο στα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει 1 με 2 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Το Σάββατο ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται κυρίως σε βόρειο Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά. Την Κυριακή τα φαινόμενα θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα. Οι νοτιάδες θυελλώδεις, θα φτάνουν τοπικά στα πελάγη οπωσδήποτε τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 20 με 22 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος