Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Τοπικά μπουρίνια και πτώση της θερμοκρασίας το επόμενο διήμερο (video)

Σύντομη, αλλά εντυπωσιακή και εν δυνάμει επικίνδυνη η αλλαγή του καιρού από αύριο το μεσημέρι, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, με ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις βοριάδες και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Την Τετάρτη αρχικά θα έχουμε ηλιοφάνεια, από το μεσημέρι όμως και μετά στα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο περιμένουμε πολλές βροχές και καταιγίδες, πιο ισχυρές προσοχή σε Θράκη, βόρειο Αιγαίο, Μακεδονία, Θεσσαλία και τοπικά στη Στερεά Ελλάδα. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 5 μποφόρ και σταδιακά από τα βόρεια βοριάδες έως 8 πιθανώς τοπικά και 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές  τους 29 με 31 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως από το απόγευμα. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ και από το βράδυ βοριάδες. Η θερμοκρασία από 18 έως 29 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια με ισχυρές βροχές και καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ και πρόσκαιρα ισχυροί ανατολικοί. Η θερμοκρασία από 15 έως 29 βαθμούς.

Την Πέμπτη οι βροχές αρκετά γρηγορά θα περιοριστούν στη νοτιότερη χώρα και θα σταματήσουν. Οι βοριάδες πάντως στο Αιγαίο θα επιμείνουν θυελλώδεις έως 8 και στη θάλασσα Κυθήρων 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση κατά 6 με 8 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος