Το ψυχρό μέτωπο ξεκίνησε να σαρώνει τη χώρα – H κακοκαιρία «Ελπίς» ήρθε για να μείνει (video)

Η ώρα της «Ελπίδας» έφτασε. Η κακοκαιρία αυτή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου θα φέρει χιόνια και ψύχος για τουλάχιστον 4 με 5 ημέρες.

Το Σάββατο, από τη Θεσσαλία και νοτιότερα περιμένουμε πρόσκαιρες βροχές ή χιονόνερο , ισχυρές καταιγίδες στο νότιο Αιγαίο και σύντομες χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, στην κεντρική Ελλάδα και σε πεδινές περιοχές. Στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια, από το βράδυ όμως στα βόρεια τοπικές χιονοπτώσεις και στο Ιόνιο βροχές. Οι άνεμοι βοριάδες θα φτάνουν στα πελάγη τα 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα  φτάσει στα δυτικά και τα νότια τους  10 με 11  βαθμούς, έως 6 στην υπόλοιπη χώρα με ισχυρό παγετό τοπικά.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες βροχές ή χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, για λίγο πιθανώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 6 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε ηλιοφάνεια με πιθανή χιονόπτωση την νύχτα προς την Κυριακή. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -2 έως 4 βαθμούς.

Την Κυριακή σε Εύβοια, ανατολική ηπειρωτική χώρα  και κυρίως στο Αιγαίο και την Κρήτη περιμένουμε τοπικές χιονοπτώσεις και στα νοτιότερα βροχή ή χιονόνερο. Το βράδυ θα χιονίσει και σε ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Οι βοριάδες θα πνέουν ισχυροί και η θερμοκρασία θα είναι πολύ χαμηλή παντού, με ολικό παγετό τοπικά.

Υποτροπή θα παρουσιάσει ο καιρός στις αρχές της νέας εβδομάδας με πυκνές χιονοπτώσεις ικανές να δημιουργήσουν προβλήματα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος