Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Συνθήκες βαρυχειμωνιάς προς τα τέλη της εβδομάδας (video)

Καθαρά χειμωνιάτικος θα είναι ο καιρός στη χώρα μας την εβδομάδα αυτή με επικρατέστερο άνεμο τον βοριά και αισθητό κρύο. Μάλιστα προς τα τέλη της εβδομάδας υπάρχουν οι προϋποθέσεις τα χιόνια να κατέβουν πολύ χαμηλά σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε τοπικές βροχές, λίγες καταιγίδες κυρίως στο Αιγαίο και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ορεινά. Στη βόρεια Ελλάδα τα όποια φαινόμενα θα είναι λίγα και παροδικά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 10 με 12 βαθμούς, έως 13 με 14 μόνο στο νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή συννεφιά, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 11 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 11 βαθμούς.

Την Tεταρτη οι βροχές και τα χιόνια στα ορεινά θα περιοριστούν σε Εύβοια, νότιο Αιγαίο και Κρήτη, με ήλιο στην υπόλοιπη χώρα.  Οι βοριάδες έως 7 μποφόρ κυρίως στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία έως 11  με 13 βαθμούς με πρωινό παγετό τοπικά.

Η Πέμπτη θα περάσει με  αρκετό ήλιο, λίγες βροχές στα δυτικά και τα νότια. Πρόσκαιρα θα επικρατήσει νοτιάς έτσι η θερμοκρασία θα ανεβεί λίγο. Από την Παρασκευή πάντως ο βοριάς επιστρέφει δριμύτερος, φέρνοντας βαρύ χειμώνα το Σαββατοκύριακο σε αρκετές περιοχές

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος