Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Σκόνη και θυελλώδεις νοτιάδες οι πρωταγωνιστές του καιρού το επόμενο διήμερο (video)

Το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή περνάμε στη φάση κορύφωσης του επεισοδίου σκόνης από την Αφρική, συνοδεία θυελλώδους νοτιά, τοπικών λασποβροχων και υψηλών θερμοκρασιών, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Πέμπτη περιμένουμε αρκετή συννεφιά στη χώρα με βροχές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και λίγες καταιγίδες στο βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι νότιοι 6  με 8 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 9 μποφόρ, θα φέρουν πολλή σκόνη από την Αφρική στην ατμόσφαιρα.

H θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 18 με 20 βαθμούς, έως 23 με 25 στη βόρεια Κρήτη.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με πιθανές ασθενείς λασποβροχες. Οι άνεμοι  νότιοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 18 βαθμούς.

Και στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε συννεφιά με παροδικές λασποβροχες. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 17  βαθμούς.

Την Παρασκευή οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν υψηλές, μαζί με παροδική συννεφιά και αρκετές βροχές και καταιγίδες κυρίως στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, πιθανώς ισχυρές. Οι νοτιάδες  στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως  θα φτάνουν τα  8 με 9 μποφόρ τοπικά, με εξασθένηση μες την ημέρα. Η θερμοκρασία με εξαίρεση τη δυτική Ελλάδα,  θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει τους 22 με 24  βαθμούς, στη βόρεια Κρήτη  και τους 25 με 27.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος