Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Προχωρημένη Άνοιξη με ανεβασμένες θερμοκρασίες και λίγες μπόρες στα βορειοδυτικά (video)

Αυθεντικός ανοιξιάτικος καιρός το επόμενο τριήμερο με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας και περιορισμένη απογευματινή αστάθεια με τοπικές μπόρες κυρίως στη βορειοδυτική ορεινή Ελλάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Τετάρτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα με βροχές ή καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά κυρίως Ηπείρου, Μακεδονίας, Θεσσαλίας, δυτικής κυρίως Στερεάς, πιθανώς και Πελοποννήσου. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 26 με 28 βαθμούς, τους 25 στις νησιωτικές περιοχές, μόνο σε Κυκλάδες και βόρεια Κρήτη έως 20.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι 3 με 4 και στα ανατολικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανές βροχές το μεσημέρι και το απόγευμα στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 11 έως 25 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε γενικά αίθριο καιρό με αραιές νεφώσεις στα νότια και λίγες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα στα ορεινά κυρίως Ηπείρου, Μακεδονίας και δυτικής Στερεάς. Οι βοριάδες δεν θα ξεπερνούν στα πελάγη τα 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 26 με 28 βαθμούς, μόνο στο κεντρικό και το νότιο Αιγαίο έως 22.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος