Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Πολλές οι μπόρες το Σάββατο – Αυξημένος ο κίνδυνος πυρκαγιάς στα ανατολικά (video)

Το Σαββατοκύριακο χρειάζεται προσοχή σε δύο επίπεδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Στις ισχυρές καταιγίδες του Σαββάτου, αλλά και στον αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς λόγω μελτεμιού. Κατά τα άλλα, σημαντικό κύμα ζέστης προβλέπεται στη χώρα μας από την ερχομένη Τετάρτη, χωρίς όμως ακραίες θερμοκρασίες βάσει των πρώτων προγνωστικών στοιχείων.

Το Σάββατο βροχές και καταιγίδες περιμένουμε στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές, τοπικά και στο Ιόνιο, ιδιαίτερα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά με πιθανές χαλαζοπτώσεις. Στο Αιγαίο πάντως και την Κρήτη θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βοριάδες 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη τοπικές μπόρες ή καταιγίδες θα έχουμε κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 18 έως 28 βαθμούς.

Την Κυριακή οι βροχές θα είναι λιγότερες και θα εντοπίζονται αρχικά στην κεντρική Ελλάδα και από το μεσημέρι και στη δυτική κυρίως χώρα. Οι βοριάδες στο Αιγαίο έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 30 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος