Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Περιορίζονται οι βροχές, ανεβαίνει η θερμοκρασία (video)

Array

Για λίγη ώρα ακόμη θα συνεχιστούν οι τοπικές καταιγίδες στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα, ευτυχώς όμως με πλήρη εξασθένηση μες τη νύχτα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Βεβαίως, και το διήμερο Τετάρτη και Πέμπτη δεν θα λείψουν οι τοπικές βροχές στη χώρα, δεν εμπνέουν όμως καμία ανησυχία οι εντάσεις τους. Παράλληλα, θα απολαύσουμε και περισσότερο ήλιο. Όσο για τους ανέμους, ο νοτιάς είναι ακόμη εδώ, χαρίζοντας ήπιες θερμοκρασίες.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο, τοπικά και στην Κρήτη ο καιρός θα είναι άστατος με παροδικές βροχές και λίγες πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αραιές νεφώσεις, αλλά και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 5 και στο νοτιοδυτικό Αιγαίο 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στη βορειοδυτική Ελλάδα τους 24 με 26 βαθμούς, έως 28 με 30 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι δυτικοι-νοτιοδυτικοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιες νεφώσεις. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 15 έως 27 βαθμούς.

Την Πέμπτη κάποιες βροχές θα επιμείνουν κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο, χωρίς όμως ανησυχητικές εντάσεις. Οι νοτιάδες δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει τοπικά και τους 30 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος