Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με συννεφιά, λίγες βροχές και περισσότερη ψύχρα το Σαββατοκύριακο

Ξεκινά μια περίοδος με αρκετά συννεφιασμένο καιρό και πιο χαμηλές θερμοκρασίες σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Όσο για τις βροχές το σαββατοκύριακο θα είναι πολύ περιορισμένες, με περισσότερα όμως φαινόμενα θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα. Χειμερινή αίσθηση θα δώσουν και κάποιες τοπικές χιονοπτώσεις. Μάλιστα δεν αποκλείεται να χιονίσει έστω για λίγο και σε ημιορεινές περιοχές όπως η Φλώρινα.

Το Σάββατο περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με πιθανές ασθενείς βροχές στο Ιόνιο και από το βράδυ στην ανατολική Θεσσαλία. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις έως 7 μποφόρ στο Ιόνιο. Βοριάδες στα Δωδεκάνησα με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 15 με 17 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιή συννεφιά κυρίως από το μεσημέρι. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 6 έως 15 βαθμούς.

Την Κυριακή η συννεφιά θα είναι αυξημένη, με λίγες βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα σε Μακεδονία και Θεσσαλία και λίγα χιόνια στα ορεινά και τα βορειοδυτικά ημιορεινά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις έως 8 μποφόρ στο νότιο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα πέσει κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος