Με καλό καιρό θα γιορταστούν τα Θεοφάνεια, οι άνεμοι δεν θα δημιουργούν προβλήματα στις θάλασσες. Χωρίς ουσιαστικές αλλαγές ο καιρός του Σαββατοκύριακου. Στις αρχές της νέας εβδομάδας όμως ισχυρές βροχές και θυελλώδεις άνεμοι θα δώσουν ένα τέλος στην καιρική απραξία, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.
Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, ανήμερα των Θεοφανείων περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα, με τοπικές ομίχλες το πρωί και πιθανές ασθενείς βροχές στο Ιόνιο και την Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 15 με 16 βαθμούς, έως 18 στην υπόλοιπη χώρα.
Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 18 βαθμούς.
Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 16 βαθμούς.
Το Σάββατο κάποιες τοπικές νεφώσεις περιμένουμε στα ανατολικά και τα νότια με ελάχιστες βροχές κυρίως σε Εύβοια και Κρήτη. Οι άνεμοι νότιοι στο Ιόνιο έως 4 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο έως 5. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα κεντρικά και τα βόρεια.
Η Κυριακή θα περάσει με αρκετή ηλιοφάνεια, πολύ λίγες βροχές στα νοτιότερα και βοριά στο Αιγαίο έως 5 μποφόρ. Από το βράδυ της Δευτέρας όμως στα βορειοδυτικά και την Τρίτη σχεδόν σε όλη τη χώρα έρχονται βροχές, ισχυρές καταιγίδες στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, συνοδεία θυελλωδών ανέμων στα πελάγη.
Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος