Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με ισχυρό βοριά, αρκετό ήλιο και λίγες βροχές το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου

Αρκετά ευνοϊκός θα είναι ο καιρός το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου και για τις εορταστικές εκδηλώσεις και για τα ταξίδια, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Το μόνο ζήτημα που χρήζει κάποιας προσοχής θα είναι ο πολύ ισχυρός βοριάς στο Αιγαίο, ο οποίος θα επαναφέρει τη θερμοκρασία σε πιο κανονικές τιμές για την εποχή. Όσο για τις βροχές, θα είναι ελάχιστες και ασθενείς και θα εντοπίζονται στις προσήνεμες στο βοριά περιοχές. H νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με βοριαδάκι φαίνεται όμως ότι θα τελειώσει με νοτιάδες.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή, 28η Οκτωβρίου, θα έχουμε λίγες τοπικές νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια στη χώρα, με πιθανές ασθενείς βροχές κυρίως σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και στη βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ στο Ιόνιο, έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 23 με 24 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα και τους 25.

Στην Αττική περιμένουμε πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι βόρειοι έως 7 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 14 έως 23 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε λίγη παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 10 έως 23 βαθμούς.

Το Σάββατο οι βοριάδες στο Αιγαίο θα επιμείνουν πολύ ισχυροί στα 7 μποφόρ. Έτσι, η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά. Η ηλιοφάνεια στη χώρα θα είναι αρκετή, με πιθανές ασθενείς βροχές μόνο στη βόρεια Κρήτη.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος