Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Με ήπιες θερμοκρασίες και αρκετή συννεφιά το Σαββατοκύριακο

Το βασικό χαρακτηριστικό του καιρού όλο το επόμενο διάστημα θα είναι οι ήπιες για την εποχή θερμοκρασίες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Ακόμα και τα πρωινά το κρύο θα είναι αρκετά μετριασμένο. Όσο για τα μεσημέρια μας θα έχουμε 16 17 βαθμούς, με προοπτική ακόμα και για 20αρια και εδώ στην Αττική από τα μέσα της νέας εβδομάδας. Πιο σημαντικές θα είναι οι βροχές την Κυριακή στα βορειοδυτικά.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε αρκετή συννεφιά στη χώρα με λίγες βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και από το απόγευμα στο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί έως 6 με 7 μποφόρ, βόρειοι στο Αιγαίο 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 13 με 14 βαθμούς, έως 16 με 18 στις υπόλοιπες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  9 έως 16 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι  ασθενείς. Η θερμοκρασία από 8 έως 13 βαθμούς.

Το Σάββατο περιμένουμε αρκετή συννεφιά με λίγες βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, την Κρήτη και από το απόγευμα στο Ιόνιο. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ήπια στις περισσότερες περιοχές.

Την Κυριακή η συννεφιά θα επιμείνει με αρκετές βροχές κυρίως στο Ιόνιο την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Οι άνεμοι θα παραμείνουν πολύ ισχυροί στο Ιόνιο, στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στα βορειοδυτικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος