Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Κορυφώνεται η ζέστη το επόμενο διήμερο, σε πτώση η θερμοκρασία την Κυριακή (video)

Το όψιμο κύμα ζέστης βρίσκεται σε εξέλιξη, θα κορυφωθεί Παρασκευή και Σάββατο με 37 ακόμα και 38 βαθμούς τοπικά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Στα αρνητικά  η υγρασία και η σκόνη. Στα θετικά, η πρωινή δροσιά που παγιώνεται καθώς πλησιάζουμε και προς τη φθινοπωρινή ισημερία.

Η υποχώρηση της ζέστης θα έρθει στα βορειοδυτικά το Σάββατο συνοδεία ισχυρών αλλά σύντομων βροχών εκεί. Την Κυριακή ο βοριάς θα επιστρέψει κυρίαρχος δίνοντας ανάσα δροσιάς σε όλη τη χώρα. Με καιρική ηρεμία θα ξεκινήσει η νέα εβδομάδα την Δευτέρα. Επιμένουν τα προγνωστικά στοιχεία για αμιγώς φθινοπωρινή στροφή του καιρού από την Τετάρτη και μετρά με επικράτηση χαμηλότερων θερμοκρασιών που συνάδουν με την εποχή.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχής στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 3 με  5 και στη θάλασσα Κυθήρων 6 μποφορ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς, τοπικά σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα και τους 37 με 38, έως 32 στα νησιά μας.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφορ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 19 έως 32 βαθμούς.

Το Σάββατο ο καιρός αλλάζει στα δυτικά και τα βόρεια, με πτώση τη θερμοκρασίας και τοπικές καταιγίδες από το μεσημέρι και μετά. Μάλιστα,  σε Ιόνιο, Ήπειρο και δυτική Στερεά τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα είναι έντονα. Οι άνεμοι δυτικοι-νοτιοδυτικοι έως 6 μποφορ στα πελάγη. Η θερμοκρασία πάντως στα ανατολικά και τα νότια ηπειρωτικά θα παραμείνει υψηλή έως 36 με 38 βαθμούς τοπικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος