Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Καλοκαιρία την Τετάρτη, ισχυρό κύμα ζέστης από την Πέμπτη (video)

Την Τετάρτη οι βοριάδες θα συνεχίσουν να κρατούν τα ηνία του καιρού, χαρίζοντας ευχάριστες συνθήκες, χαμηλής υγρασίας και καθαρής ατμόσφαιρας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Τα μεσημέρια βέβαια ειδικά από την Πέμπτη έως και το Σάββατο θα είναι πολύ ζεστά παντού, ενώ αυτό το θερμό κύμα θα συνοδεύεται και από αρκετή υγρασία και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Από το βράδυ του Σαββάτου και τα βορειοδυτικά περιμένουμε αποκλιμάκωση, με πτώση της θερμοκρασίας αλλά και αρκετές καταιγίδες εκεί. Ομαλά θα ξεκινήσει την Δευτέρα η νέα εβδομάδα, με τάση όμως έντονα φθινοπωρινού καιρού στη συνέχεια.

Την Τετάρτη δεν προβλέπονται γενικά βροχές στη χώρα μας, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι στο Ιόνιο σταδιακά δυτικοί έως 4 μποφορ, βοριάδες στο Αιγαίο έως 6 μποφορ μόνο στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς, με αρκετή όμως  ψύχρα νωρίς το πρωί κυρίως στα ορεινά.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφορ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 19 έως 30 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφορ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς.

Την Πέμπτη και πάλι δεν προβλέπονται βροχές, κάποιες παροδικές νεφώσεις θα έχουμε κυρίως στη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα γίνουν δυτικοί έως 5 μποφορ μόνο στα νότια. Η θερμοκρασία σε αισθητή άνοδο, θα φτάσει τοπικά στα ηπειρωτικά και τους 35 με 36 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος