Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Καιρική ηρεμία την Πέμπτη, κακοκαιρία με ισχυρές βροχές Παρασκευή και Σάββατο (video)

Ημέρα χωρίς καιρικά προβλήματα θα είναι η αυριανή, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Ωστόσο, Παρασκευή και Σάββατο έρχεται έντονη κακοκαιρία, ειδικά για την εποχή, με ισχυρές βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Την Πέμπτη περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα με λίγες μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα σε ορεινές ηπειρωτικές περιοχές, κυρίως Θράκης και Πελοποννήσου. Οι άνεμοι βοριάδες 4 με 6 και στα Δωδεκάνησα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 34 με 36 βαθμούς, έως 32 με 33 τοπικά σε Αιγαίο και Κρήτη.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βόρειοι έως 5 μποφόρ στα ανατολικά με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 25 έως 34 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 23 έως 34 βαθμούς.

Την Παρασκευή ξεκινά για τη χώρα κακοκαιρία με  βροχές και καταιγίδες ισχυρές σταδιακά σε Ιόνιο, ηπειρωτικά και βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά στο Ιόνιο. Η θερμοκρασία θα πέσει στη δυτική και τη βόρεια Ελλάδα.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος