Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ισχυρές βροχές, θύελλες και τοπικές χιονοπτώσεις το Σαββατοκύριακο (video)

Σύντομη, αλλά αξιόλογη η κακοκαιρία του Σαββατοκύριακου. Με καλές καιρικές συνθήκες η Δευτέρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Το Σάββατο περιμένουμε βροχές ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια, καταιγίδες στο Αιγαίο και χιόνια σε ορεινά-ημιορεινά, πιθανώς για λίγο στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Πάντως έως το βράδυ τα φαινόμενα θα έχουν περιοριστεί στην ανατολική και τη νότια χώρα. Οι άνεμοι θα γίνουν βοριάδες στις περισσότερες περιοχές, έως 8 μποφόρ τοπικά.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα  φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 11  βαθμούς, έως 14 με 15 στο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και χιόνια σε ορεινές πιθανώς και ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι βόρειοι έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 9 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με πιθανές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως 7 βαθμούς.

Την Κυριακή οι βροχές και οι καταιγίδες θα συνεχιστούν κυρίως σε νοτιοανατολικό Αιγαίο και Κρήτη με σταδιακή εξασθένηση. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι ήδη βελτιωμένος. Οι βοριάδες, προσοχή, θα φτάνουν πρόσκαιρα στο νότιο Αιγαίο και τα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα ανέβει λίγο σε Ιόνιο και ηπειρωτικά, με παγετό όμως τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος