Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ισχυρές καταιγίδες και κίνδυνος πλημμυρών έως το Σάββατο (video)

Επικίνδυνα μπουρίνια περιμένουμε έως το Σάββατο. Υπαρκτός θα είναι ο κίνδυνος πλημμυρών, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός από την Κυριακή, χωρίς ωστόσο να λείψουν και πάλι κάποιες τοπικές μπόρες.

Την Πέμπτη βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές  περιμένουμε κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα ιδιαίτερα στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά, στο βόρειο Αιγαίο, πρόσκαιρα και στο βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι  νότιοι 4 με 6 μποφόρ, θα ενισχύονται όμως πολύ την ώρα της καταιγίδας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 29 με 31 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις  με πιθανές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 28 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι και μετά. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 28 βαθμούς.

Την Παρασκευή προσοχή, οι καταιγίδες σε Ιόνιο, ηπειρωτικά και βόρειο Αιγαίο θα είναι πολλές και ισχυρές. Οι νοτιάδες θα φτάνουν στο Αιγαίο και τα 7 μποφόρ. Στα δυτικά ο άνεμος θα γίνει σταδιακά βορειοδυτικός. Και βέβαια η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στις περιοχές των βροχών.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος