Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ήπιος καύσωνας με θερμοκρασιακή οροφή τους 41 βαθμούς την Πέμπτη (video)

Η θερμοκρασία ξεκινά την ανοδική της πορεία, η οποία κορυφώνεται σε πρώτη φάση την Πέμπτη με τιμές έως και 40 με 41 βαθμούς τοπικά, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Ο καύσωνας αυτός θα είναι λοιπόν γενικά ήπιος για την εποχή και την γεωγραφική μας περιοχή και μάλιστα την Παρασκευή η θερμοκρασία θα σημειώσει και πρόσκαιρη πτώση.

Την Τρίτη περιμένουμε ηλιοφάνεια με πολύ λίγες απογευματινές μπόρες στα ορεινά κυρίως της Μακεδονίας. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια 6, πιθανώς στα Δωδεκάνησα και 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά μας τους 32 βαθμούς, έως 35 στη βόρεια Ελλάδα, έως 37 τοπικά στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 5 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς.

Την Τετάρτη η ηλιοφάνεια θα συνεχιστεί στη χώρα μας. Τοπικές μπόρες είναι πιθανές μόνο στα βόρεια ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι και πάλι από δυτικές διευθύνεις έως 5 με 6  μποφόρ μόνο στα Δωδεκάνησα. Η θερμοκρασία σε νέα άνοδο, είναι πολύ πιθανό να φτάσει τοπικά στα ηπειρωτικά και τους 38 με 39 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος