Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Η «Genesis» φέρνει επικίνδυνα μπουρίνια (video)

Προσοχή σε μετακινήσεις και αγροτικές καλλιέργειες, οι καταιγίδες θα είναι τοπικά επικίνδυνες και ο κίνδυνος πλημμυρών υπαρκτός το επόμενο διήμερο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Μικρή η βελτίωση του καιρού την Κυριακή, καλύτερη ημέρα η Δευτέρα.

Την Παρασκευή βροχές και καταιγίδες ισχυρές  περιμένουμε σε Ιόνιο, ηπειρωτική Ελλάδα και βόρειο κυρίως Αιγαίο, με πιθανές χαλαζοπτώσεις και ξαφνικούς αποτόμους ανέμους. Πάντως το βράδυ ο καιρός στα δυτικά θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα πελάγη νότιοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο, στο Ιόνιο μες την ημέρα θα γίνουν βορειοδυτικοί.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στο Αιγαίο και την Κρήτη τους 30 με 32 βαθμούς, έως 27 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κυρίως από το μεσημέρι, πιθανώς τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 27 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες ισχυρές. Οι άνεμοι πρόσκαιρα βόρειοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 24 βαθμούς.

Το Σάββατο βροχές και καταιγίδες περιμένουμε κατά διαστήματα σχεδόν σε όλη τη χώρα, με τα πιο ισχυρά φαινόμενα στα βόρεια. Οι άνεμοι θα γίνουν σταδιακά παντού δυτικοί-βορειοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος