Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Η «Ελπίς» φέρνει πολυήμερο δριμύ ψύχος και χιόνια (video)

Ξεκινάει από αύριο και τη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, η σοβαρή και επίμονη κακοκαιρία Ελπίς με βασικά χαρακτηριστικά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και τις τοπικές χιονοπτώσεις.

Την Παρασκευή στη βόρεια Ελλάδα περιμένουμε νεφώσεις σταδιακά, με χιονόνερο και χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά, προς το βράδυ και σε πεδινές περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε τοπικές βροχές, καταιγίδες στο Αιγαίο και χιόνια βασικά στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά και τα βόρεια γρήγορα βοριάδες έως 7 μποφόρ, νοτιοδυτικοί στα υπόλοιπα με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα  φτάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς, έως 14 με 15 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με μικρή πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 4 έως 15 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη νεφώσεις από το μεσημέρι με πιθανή χιονόπτωση προς το βράδυ. Οι άνεμοι σταδιακά βόρειοι έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 0 έως 8 βαθμούς.

Το Σάββατο τα κύρια φαινόμενα θα εντοπίζονται από τη Θεσσαλία και νοτιότερα με παροδικές βροχές ή χιονόνερο, σύντομες χιονοπτώσεις ακόμα και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής χώρας και τοπικές καταιγίδες στο Αιγαίο. Όλα αυτά με θυελλώδεις ανέμους και χαμηλές θερμοκρασίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος