Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Επικίνδυνη κακοκαιρία με καταιγίδες και πυκνά χιόνια έως την Παρασκευή (video)

Μετα τις πλημμύρες σε Μακεδονία και Θεσσαλία ξεκινά για τη χώρα μια πιο οργανωμένη και ισχυρή, τριήμερη κακοκαιρία σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου . Το κρύο δεν θα είναι ακραίο, οι καταιγίδες όμως και οι χιονοπτώσεις θα είναι εν δυνάμει επικίνδυνες.

Πιο αναλυτικά, την Τετάρτη περιμένουμε νεφώσεις με βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια και από το βράδυ ισχυρές καταιγίδες στο Ιόνιο. Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειώνονται στα ορεινά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις έως 8 μποφόρ τοπικά. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα  βόρεια τους 10 βαθμούς, έως 15 στην υπόλοιπη χώρα, έως 17 μόνο στο νότιο Αιγαίο.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις, μικρή η πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές από το απόγευμα. Οι άνεμοι ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 10 βαθμούς.

Την Πέμπτη περιμένουμε πολλές βροχές παντού, με ισχυρότατες καταιγίδες  στα θαλάσσια και παραθαλάσσια και πυκνά χιόνια στα ορεινά και τα κεντρικά και βόρεια ημιορεινά. Οι άνεμοι τοπικά θυελλώδεις έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο ακόμη στα κεντρικά και τα βόρεια.

Την Παρασκευή οι πιο ισχυρές καταιγίδες θα περιοριστούν στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη  χώρα οι βροχές και οι χιονοπτώσεις θα εξασθενήσουν. Οι νοτιάδες στα Δωδεκάνησα θα φτάνουν και τα 9 μποφόρ. η θερμοκρασία θα είναι χειμωνιάτικη παντού.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος