Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Επικίνδυνες καταιγίδες έως το Σάββατο (video)

Τα τοπικά μπουρίνια συνεχίζονται και το επόμενο διήμερο, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Πιο επικίνδυνες ημέρες όμως θα είναι η Παρασκευή και το Σάββατο, οπότε και ελλοχεύει ο κίνδυνος αιφνίδιων πλημμυρών. Σχετικά βελτιωμένος θα είναι ο καιρός από την Κυριακή.

Την Τετάρτη βροχές και καταιγίδες πιθανώς ισχυρές  περιμένουμε κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα ιδιαίτερα στις ηπειρωτικές περιοχές πιθανώς και στο βόρειο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι  νότιοι έως 4 μποφόρ και στο ανατολικό Αιγαίο βόρειοι έως 5, θα ενισχύονται όμως πολύ την ώρα της καταιγίδας.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια με πιθανές μπόρες ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι γρήγορα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά με παροδικές βροχές ή καταιγίδες πιθανώς ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 17 έως 27 βαθμούς.

Την Πέμπτη θα επιμείνουν οι μπόρες και οι ισχυρές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπερνά γενικά  τους 30 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος