Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ενισχύεται ο βοριάς την Παρασκευή – Πλήρης η καλοκαιρία από το Σαββατοκύριακο (video)

Η καλοκαιρία ήρθε για να μείνει, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Έτσι, με εξαίρεση την πρόσκαιρη ενίσχυση του βοριά την Παρασκευή, που θα φέρει λίγη ψύχρα, από το Σαββατοκύριακο και μετά ξεκινά για τη χώρα μια μεγάλη περίοδος υπέροχων καιρικών συνθήκων. Χωρίς βροχές, με αρκετό ήλιο, χωρίς προβλήματα ανέμων, με ανεβασμένες θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Μόνο νωρίς το πρωί το κρύο θα παραμένει αισθητό, ειδικά σε ορεινές περιοχές. Χαρείτε λοιπόν το παραδοσιακό, μικρό καλοκαιράκι του αγίου Δημήτριου, οι ημέρες θα προσφέρονται για κάθε εξωτερική δραστηριότητα.

Πιο αναλυτικά, την Παρασκευή τοπικά στην κεντρική Μακεδονία, σε ανατολική Θεσσαλία, ανατολική Στερεά και βόρεια Κρήτη περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με λίγες ασθενείς βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει. Οι άνεμοι βόρειοι έως 4 μποφόρ στο Ιόνιο, έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στη δυτική Ελλάδα και τα Δωδεκάνησα τους 24 με 25 βαθμούς, έως 20 με 22 στην υπόλοιπη χώρα.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι βόρειοι έως 6 μποφόρ στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 13 έως 22 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 9 έως 20 βαθμούς.

Το Σάββατο θα απολαύσουμε γενικά ηλιοφάνεια, με λίγες μόνο νεφώσεις στη βόρεια Ελλάδα. Οι βοριάδες στο Αιγαίο από το μεσημέρι και μετά θα πέσουν στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 23 με 25 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος