Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Δυναμική επιστροφή του χειμώνα με βροχές και χιονοπτώσεις (video)

Ο χειμώνας επιστρέφει δυναμικά φέρνοντας  ξανά στο προσκήνιο το κρύο, τις ισχυρές βροχές και τα χιόνια , σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου

Την Τρίτη περιμένουμε βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές αρχικά στη δυτική, τη βορειά Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο, από το μεσημέρι και μετά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σχεδόν σε όλη τη χώρα. Δεν θα λείψουν και οι χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Οι άνεμοι δυτικοι-νοτιοδυτικοι τοπικά έως  7 μποφόρ. Σταδιακά στη βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσει ισχυρός βοριάς.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα  φτάσει στη δυτική Ελλάδα τους 12 με 14 βαθμούς, στην υπόλοιπη χώρα και τους 16 με 18.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις με βροχές από το μεσημέρι ή πρόσκαιρη καταιγίδα. Οι άνεμοι δυτικοι-νοτιοδυτικοι έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 8 έως 17 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αυξημένες νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι ασθενείς και από το απόγευμα βορειοδυτικοί έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως14 βαθμούς.

Την Τεταρτη, ο βοριάς θα εδραιωθεί παντού και μάλιστα τοπικά θα ενισχυθεί και στα 8 μποφόρ. Παράλληλα οι κυριότερες βροχές και καταιγίδες θα περιοριστούν στα ανατολικά και τα νότια, προσοχή σε Αιγαίο και Κρήτη. Λίγες παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στα ορεινά. Η θερμοκρασια θα πεσει λίγο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος