Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Χειμωνιάτικος καιρός με τοπικές βροχές και λίγα χιόνια (video)

Έχουμε μπροστά μας μια αμιγώς χειμωνιάτικη εβδομάδα σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου με αποκορύφωση του κρύου και του χιονιά το Σαββατοκύριακο.

Την Τρίτη τοπικές βροχές και λίγες καταιγίδες θα σημειωθούν στην ανατολική και τη νότια χώρα και κυρίως μέσα στο Αιγαίο και την Κρήτη, με χιόνια στα ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.
Η θερμοκρασία το μεσημέρι, θα  φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 10 με 12 βαθμούς, 14 με 15 στις υπόλοιπες περιοχές, με παγετό τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βοριάδες έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 5 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε γενικά ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 8 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 4 έως 9 βαθμούς.

Την Τετάρτη η θερμοκρασία θα είναι άκρως χειμωνιάτικη και ο παγετός ισχυρός τη νύχτα και νωρίς το πρωί. Όλα αυτά συνοδεία πολύ ισχυρών βοριάδων έως 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο. Πάντως οι όποιες βροχές ή χιονοπτώσεις σε ορεινά-ημιορεινά κυρίως σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, νότιο Αιγαίο και Κρήτη θα είναι ασθενείς, ενώ στην υπόλοιπη χώρα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος