Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Χειμωνιάτικες θερμοκρασίες και πυκνές χιονοπτώσεις (video)

Με χειμωνιάτικο καιρό και αξιόλογες χιονοπτώσεις ξεκινά ο Μάρτιος, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Την Τρίτη περιμένουμε αρκετή συννεφιά με τοπικές βροχές στη χώρα και πυκνές χιονοπτώσεις σε ορεινα-ημιορεινα, σε Ήπειρο, δυτική-κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλία και σε χαμηλά υψόμετρα. Οι άνεμοι βοριάδες 4 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο 6 μποφόρ.

H θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα νότια τους 12 με 14 βαθμούς, στα κεντρικά και τα βόρεια όμως δεν θα ξεπεράσει τους 10, με παγετό τοπικά τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με πιθανές ασθενείς βροχές κυρίως στα βόρεια. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε  νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις έως και τα πολύ χαμηλά υψόμετρα. Οι άνεμοι βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 6  βαθμούς.

Την Τετάρτη τα κύρια φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην κεντρική και τη νότια χώρα με τις πιο ισχυρές βροχές σε Πελοπόννησο και νότιο Αιγαίο και πυκνές χιονοπτώσεις ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα της κεντρικής Ελλάδας. Οι βοριάδες θα ενισχυθούν στα 7 μποφόρ και θα κρατήσουν χαμηλή τη θερμοκρασία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος