Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Απογευματινές μπόρες και αρκετά ευχάριστες θερμοκρασίες (video)

Η απογευματινή αστάθεια θα επιμείνει και τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, θα συνοδεύεται πάντως από αρκετά καλές για την εποχή θερμοκρασίες και ένα σταθερό μελτέμι στο Αιγαίο.

Την Τετάρτη στην κεντρική Μακεδονία, σε ανατολική Θεσσαλία , ανατολική Στερεά και το μεσημέρι-απόγευμα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, τοπικά και στο Ιόνιο περιμένουμε βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα θα έχουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι βοριάδες 3 με 4 και στο Αιγαίο 5 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 30 με 31 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις με βροχές  ή καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 31 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία από 19 έως 29 βαθμούς.

Την Πέμπτη και πάλι δεν θα λείψουν οι απογευματινές μπόρες στα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα πάντως θα έχουμε αρκετή ηλιοφάνεια. Οι βοριάδες και πάλι  5 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία δεν θα αλλάξει σημαντικά.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος