Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ανεβασμένες οι θερμοκρασίες, πολλές οι καταιγίδες στα ορεινά

Πρώιμο καλοκαιράκι θα έχουμε θερμοκρασιακά τις επόμενες ημέρες στη χώρα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Προσοχή χρειάζεται στις καταιγίδες που θα εκδηλώνονται κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, οι οποίες  δεν αποκλείεται να είναι τοπικά ισχυρές.

Το Σάββατο περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα, κυρίως όμως το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν αρκετές βροχές και καταιγίδες πιθανώς τοπικά ισχυρές, ιδιαίτερα στα ορεινά Ηπείρου, Μακεδονίας Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας , Πελοποννήσου και Κρήτης. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 και στα νότια 5  μποφόρ.

H θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα δυτικά και τα νότια τους 24 με 26 βαθμούς, έως 27 με 29 στην υπόλοιπη χώρα,.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή ηλιοφάνεια με πιθανές μπόρες το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι ασθενείς και πρόσκαιρα νοτιοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά με πρόσκαιρες βροχές και στα γύρω ορεινά καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 14 έως 27 βαθμούς.

Την Κυριακή και πάλι περιμένουμε γενικά ηλιοφάνεια στη χώρα, με αρκετές όμως βροχές και καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις μόνο στα Δωδεκάνησα θα φτάνουν  τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει ανεβασμένη φτάνοντας τοπικά και τους 30 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος