Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Ζεστός και συννεφιασμένος το Σαββατοκύριακο – Έντονη κακοκαιρία τη Δευτέρα

Μας περιμένει ένα Σαββατοκύριακο με ανεβασμένες θερμοκρασίες, αρκετά συννεφιασμένο, οι όποιες βροχές πάντως θα είναι τοπικές, χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις. Η νέα εβδομάδα θα ξεκινήσει με έντονη κακοκαιρία, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο περιμένουμε παροδικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές στη δυτική Στερεά, σε Ήπειρο, Μακεδονία, πιθανώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς, τοπικά και τους 23.

Στην Αττική περιμένουμε αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδική συννεφιά με τοπικές μπόρες κυρίως το απόγευμα. Οι άνεμοι πρόσκαιρα νότιοι έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από  9 έως 21 βαθμούς.

Την Κυριακή περιμένουμε νεφώσεις αυξημένες με λίγες βροχές κυρίως σε νότιο Ιόνιο, Πελοπόννησο, ανατολική Στερεά, Εύβοια και βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα πέσει λίγο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

Η Δευτέρα θα είναι ημέρα κακοκαιρίας με πολλές βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα, καταιγίδες ισχυρές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και χιόνια στα ορεινά. Οι νοτιάδες θα φτάνουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία ειδικά στη βόρεια Ελλάδα θα πέσει αισθητά.

Την Τρίτη οι βροχές θα επιμείνουν με μικρότερες όμως εντάσεις.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος