Ο καιρός με την Ν. Ζιακοπούλου: Τοπικές και πρόσκαιρες οι βροχές έως την Παρασκευή – Πολλές και ισχυρές οι καταιγίδες το Σάββατο

Και η τελευταία ημέρα του Οκτώβρη θα περάσει με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Οι βροχές θα περιορίζονται έως την Τετάρτη στη δυτική Ελλάδα. Περισσότερα θα είναι τα φαινόμενα την Πέμπτη στα δυτικά, τα βόρεια και το ανατολικό Αιγαίο. Σοβαρές οι ενδείξεις για κακοκαιρία το Σάββατο σχεδόν σε όλη τη χώρα με καταιγίδες και θυελλώδεις νοτιάδες.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη περιμένουμε λίγες παροδικές νεφώσεις, με πρόσκαιρες βροχές στα Δωδεκάνησα και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Εκεί θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, πιθανώς ισχυρές. Οι άνεμοι νότιοι 3 με 5 και στο βόρειο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 24 με 26 βαθμούς στις περισσότερες περιοχές.

Στην Αττική περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 26 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε αραιή συννεφιά και το πρωί περιορισμένη ορατότητα. Οι άνεμοι ασθενείς. Η θερμοκρασία από 14  έως 24 βαθμούς.

Η Τετάρτη θα περάσει με περισσότερη συννεφιά και λίγες βροχές κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Οι άνεμοι νότιοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 27 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος